Nils Aas Kunstverksted

KUNDE: Nils Aas Kunstverksted

ÅR: 2021

TJENESTER: Produksjon, Rådgivning

I 2020 ble Straumen, Inderøy kåret til Norges mest attraktive by, en årlig kåring av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. I ettertid av dette skulle det bygges nytt helsehus, og lokale krefter ønsket ikke at “årets by” skulle bli “årets byggeplass”. De ville dekorere byggegjerdene med fotokunst i storformat!  

I den forbindelse tok vi kontakt med Nils Aas Kunstverksted for å høre om det var noe vi kunne bidra med. På samme måte som Straumen har fokus på bærekraft, samarbeid og lokalt engasjement, ble vi valgt som samarbeidspartner med bakgrunn i nærhet til kunde og lokal produksjon.  

I møte med Nils Aas Kunstverksted gikk vi gjennom ulike materialvalg og alternativer for byggegjerdene. Resultatet ble bilder trykket på ren aluminium, et solid og varig materiale. Viktige punkter for valg av materiale var miljø, lang levetid og gjenbruk. 

Fotokunsten er det elevene ved fotolinja ved Sund FHS som har stått for. Sammen med utstiller Erlend Mikael Sæverud hadde de en todagers workshop med tema “å reise der du er”. I samarbeid med historielaget ble det i tillegg hentet frem bilder som viser utviklingen av Straumen sentrum fra over 100 år tilbake i tid. Resultatet ble utstillingen som kan ses langs byggegjerdet. 

I slutten av juni arrangerer Nils Aas Kunstverksted sommerskolen KunstUka, hvor deltakerne også skal få bildene sine trykket på aluminiumsplater og utstilt langs byggegjerdet.  

Les gjerne mer om Nils Aas Kunstverksted her.