MIST Rørosmuseet

Fagtrykk kunde rørosmuseet utstilling 6

KUNDE: MIST Røros museet

ÅR: 2018

TJENESTER: Produksjon, Rådgivning

I dette prosjektet var vi koblet inn allerede under den første planleggingen av utstillingen. Her hadde Rørosmuseet en klar plan for hva de ønsket, altså hvordan utstillingen skulle se ut og ikke minst hvordan skal den brukes.

Hvilke muligheter finnes var spørsmålet fra kunden her. For å kunne svare på det er det noen sentrale spørsmål vi må ha svar på: Hvordan skal elementene vises frem? Hvordan forholder publikum seg til utstillingen? Hvor stort er lokalet? Hvor lenge skal utstillingen vare? Hvilket budsjett har man? Alt i alt er det mange slike grunnspørsmål vi trenger svar på for å kunne komme med de beste anbefalingene. Det er ofte utfordrende å finne det ene svaret som skal løse alle utfordringer. Som regel ender man med en løsning som tar hensyn til det viktigste, og ofte er det jo fantasi og budsjett som setter begrensninger.

Løsningen her ble 2mm Ibond (alupanel) med 2-sidig trykk. Formatene på de enkelte elementene ble valgt ut fra rå-formatet på platene. Det gir en optimal utnyttelse av platene. Det sparer man tid, penger og miljø på. Platene er veldig vridningsstabile og de tåler at publikum tar på plansjene. Oppheng i tak med wire og alle platene har utfrest hull for oppheng slik at opphenget skal bli så diskret som mulig. Det ble en flott utstilling som absolutt er verdt et besøk.