Annokiosken, Egge Museum

Annokiosken, Egge Museum


TJENESTER:
Design Skilt og dekor Trykk

I oktober 2022 lanserte Museene Arven og Egge Museum planene om å bygge om tømmerkiosken som sto på tunet på Egge. De ønsket å bygge om den gamle tømmerkiosken til en kiosk som kunne stått i Steinkjer sentrum på 1960- og 1970-tallet. Egge Museum spurte Fagtrykk til råds om historikk, farger, navn, logo, plakater, postkort og skilt. Vi fikk være med på hele prosessen, og søndag 18. juni åpnet Annokiosken den flotte, nye kioskluka for første gang. Krone-is ble solgt for én krone, og på sortimentet sto blant mye annet både Asina og Fluxsoda.

Annokiosken har hentet inspirasjon fra de gamle kioskene på Steinkjer; Astrokiosken, Johnsenkiosken, Triokiosken og Uglakiosken.

Navnet Annokiosken ble drodlet fram etter et ønske om å bevare navnekulturen fra de nevnte kioskene. Navnet skulle være kort – som Trio, Ugla og Astro. Første forslag gikk i retning Anki, men Anno dukket ganske fort opp som det beste alternativet. I tillegg til å være kort, konsist og svare til de navnetradisjon, er navnet i dobbel forstand også et museum verdig.

Logoen ble utformet stilren og enkel med en tydelig henvisning til tradisjonene fra 1960- og 70 i uttrykk og fargevalg. Logo og hovedskiltet ble vårgrønt, og vi valgte en konturskjært ytterkant som kan minne om en bruskork. Utvendig har kiosken fått en perfekt, unik og nydelig gulfarge som er blandet etter et spesifikt fargeønske fra Egge Museum - etter forslag fra Fagtrykk. Neste post på programmet er å finne en god, gammel søppelkurv som kan henges på veggen. Ryktene sier at museet er på sporet av en tidsriktig Diplom-Is-kurv. Kiosken er langt fra ferdig, men skal utvikles underveis.

På langsiden inn mot tunet henger glasskapet fra kinoen på Dampsaga, og i skapet er det plakatene tilhørende «Alle tiders kiosk» hengt – og det er mulig å hente seg et postkort hvor man kan skrive ned egne minner om kioskene fra 1960- og 1970-tallet.

Vi takker Museene Arven for et svært spennende oppdrag og gratulerer med åpning av kiosken. Vi gleder oss til fortsettelsen!

🠓