Autografjakt med Bjørn Gunnar Ericson

TJENESTER: Design, Trykk

Autografjakt med Bjørn Gunnar Ericson

I starten av februar kom Bjørn Gunnar Ericson innom kontoret vårt i Steinkjer. Han hadde en del tekster som han ikke helt visste hva han skulle gjøre med. Så la han fram fortryllende tekster på rekke og rad.

- Dette er jo en bok, sa vi.
- Skummelt, sa Bjørn Gunnar.

Bjørn Gunnar har samlet på musikkopplevelser og autografer i mange tiår. Det som startet med Elvis Costello navnetrekk i en mørk bakgate, har blitt til en lang rekke store artister som har fått møte Bjørn Gunnar.

Han fikk ikke ta bilde av Paul McCartney, men han tok bilde av sin egen hånd som nettopp hadde hilst på sitt store idol. Og han er frustrert over at Åge lurte Mikael Wiehe til å signere Prudences «Tomorrow may be Wanished» når de to holdt konsert sammen i gamle, ærverdige Dampsaga.

Bjørn Gunnar briljerer med historiene. Her får vi Charlie Watts, Nick Lowe, Pattie Boyd og, Ringo Starr og Ron Sexsmith. Og ikke minst Bjørn Gunnar Ericsons underfundige historier. Som for eksempel da han, selvfølgelig helt tilfeldig, møtte en ekte Rolling Stone i London:

«Hjertet slår raskere, tiden står stille og verden rundt forsvinner. Signaturen på arket er som et dyrebart minnesmerke, en liten bit av magien som vil vare evig og minne om øyeblikket da drømmen ble virkelighet.»

Mandag 6. mai var det bokslipp og bokpub på Vårt Hjem i Steinkjer. Boka «Autografjakt» er Bjørn Gunnar Ericsons drøm som har blitt til virkelighet. Eller som han skriver: «Et dyrebart minnesmerke. En bit av magien som vil leve evig»

Den var stinn brakke på Vårt Hjem. Og Bjørn Gunnar måtte skrive autografer, bli intervjuet av Odd Birger Grønli om boka og sto på scenen og spilte sammen med Bærre Beatles!

Takk for at vi fikk være med på reisen for å virkeliggjøre drømmen om en bok. På under to måneder var vi gjennom idéfase, design, bildebehandling, redigering, korrektur og til slutt produksjon av selve boka. Det resulterte i en flott bok, fullstappet bokpub og utsolgt førsteopplag. Gratulerer, Bjørn Gunnar!