BYMARKA – 50 VATN OG TUROPPLEVELSER

TJENESTER: Design, Trykk

BYMARKA – 50 VATN OG TUROPPLEVELSER

Om boka

Boka er en samling av naturbilder med fokus på vannene i Bymarka i Trondheim. Den inneholder fakta, historie, informasjon om fiskemuligheter og rutebeskrivelser. Med boka får du også med et praktisk turkart som tåler vann. Boka fås kjøpt hos et utvalg bokhandlere og matbutikker i Trondheim, samt på nett. Følg gjerne med på boka sin egen Facebook-side. 

Prosessen

I oktober 2020 tok Jon Arne Madsø kontakt med oss og ønsket hjelp til design og produksjon av et bokprosjekt han hadde jobbet med i flere år. Manuset var velskrevet og gjennomarbeidet, og Madsø hadde allerede planer for egen distribusjon av boka.  

Sammen med grafisk designer ble formen på boka bestemt. Vi jobbet med tekst, bilder og grafiske elementer for å skape en flott bok som skulle fenge publikum. Madsø lyttet til våre råd angående valg av format, papir og produksjon, og etter noen korrekturrunder endte det opp i en prøvebok. Denne prosessen kan virke omfattende og tidkrevende, men den er viktig. God kommunikasjon mellom forfatter, grafisk designer og produksjon er vesentlig, og sikrer flyt i prosessen og et godt resultat.  

Første opplag ble levert i slutten av mars 2021, og allerede i slutten av april samme år var andre opplag et faktum. Madsø forteller om en fantastisk mottagelse av boka – noe vi selvfølgelig er veldig glade for. Dette har vært et artig bokprosjekt med en engasjert og dyktig forfatter.  

Trykt i Norge

Det er et veldig fokus på kortreist og lokal tilhørighet, noe som også gjelder for trykksaker. For den oppmerksomme så er boken merket med Trykt i Norge-merket. Dette er et kvalitetsstempel som viser at trykksaken er laget i Norge av et norsk trykkeri, av en seriøs bedrift med omtanke for miljøet og lokalsamfunnet. Stivperm-innbindingen er gjort i Skien, av den eneste leverandøren på det området i Norge.

 

Fagtrykk i Fossegrenda skal ha det meste av æren for at boka «Bymarka – 50 vatn og turopplevelser» ble en realitet. I tillegg til produksjon har de geleidet meg gjennom hele prosessen på en fin måte. 

Kristin Hellan på Fagtrykk gjorde en veldig bra jobb med layouten på «Bymarka – 50 vatn og turopplevelser». Hun skal ha mye av æren for at boka ble så fin som den ble.  

– Forfatter Jon Arne Madsø