Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

TJENESTER: Skilt og dekor, Trykk

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum

Bygget til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM) er for tiden stengt grunnet nødvendig renovasjon. Hva gjør man i mellomtiden når bygget er stengt, men museet er åpent? Med Tank Design Trondheim på laget ble det utviklet et konsept for å lokke publikum til museet, på en annerledes og kreativ måte.  

NKIM har valgt å bruke uttrykket ‘i transitt’. Ankomst er ukjent, men de ønsker å ha med publikum på mellomlandingene, som de selv skriver på sine hjemmesider.  

Konseptet går ut på at de stiller ut gjenstander i vinduene, slik at publikum kan se fra utsiden. Vinduene ut mot gaten er helfoliert og står i stil med museets profil og hjemmeside, noe som var viktig for NKIM. Folien har utskjærte åpninger hvor forbipasserende kan se inn. I tillegg er det trykt QR-koder som gir tilgang på informasjon digitalt. 

Vi i Fagtrykk har i flere år vært leverandør til Museene i Sør-Trøndelag (MiST) som NKIM er en del av. Vi har levert mye vindusfolie og annet materiell til NKIM, og det var naturlig at vi også her sto for produksjon og montering. Vi syns resultatet ble bra, hvor vinduene gir en iøynefallende og kul kontrast til mursteinsbygningen. Selv med hvert sitt design gir vinduene samlet sett et fint uttrykk og formidler budskapet på en god måte. 

Les mer om NKIM og utstillingene deres på www.nkim.no