Ringve Museum - Lydspor

Ringve Museum - Lydspor


TJENESTER:
Design Skilt og dekor

«Lydspor» er den nyeste utstillingen som er å finne på Ringve Musikkmuseum i Trondheim. Den tar utgangspunkt i museets samling av historiske musikkinstrumenter. Vi i Fagtrykk har gjennom mange år samarbeidet med MiST som Ringve er en del av, og levert stort og smått av materiell til utstillinger. Sist ut er altså utstillingen «Lydspor» og vi har vært så heldige og atter en gang få jobbe med den dyktige og kreative gjengen på Ringve.  

Ringve tok tidlig kontakt med oss med en klar visjon for utstillingen. De hadde en plan for hvordan utstillingen skulle se ut og hvilke effekter de ønsket på de ulike elementene. Møter, samtaler, befaringer og skisseutforming ble gjennomført, og etter flere prøvetrykk kom vi sammen frem til en god løsning.  

Leveransen besto blant annet av 16 mm MDF-plater, som ble malt og tilpasset på forhånd, slik at man fikk ønsket farge og uttrykk. Selve trykket besto av standard CMYK-farger, graderinger og trykk med hvitt blekk. Det er alltid en utfordring å få resultatet til å matche det man ser på skjerm. For å få det visuelle utrykket overført fra skjerm til en fysisk utstilling krever materialkunnskap og praktisk håndverk. Det ble derfor laget en del prøvetrykk for å møte kundens visjon.  

En suksessfaktor er alltid et godt samarbeid mellom leverandør og kunde. Denne utstillingen er et godt eksempel på et slikt samarbeid. Vi ble tidlig koblet på prosjektet, og kunne avklare løsninger og logistikk rundt filarbeid og produksjon. Hele utstillingen ble produsert hos vår avdeling i Trondheim, noe som har gitt oss full kontroll på prosjektet, fra filer til produksjon og leveranse.  

Dette har resultert i en flott utstilling som for utenom MDF-plater også består av banner og folie. En stor takk til Ringve Musikkmuseum for oppdraget og samarbeidet.  

«Vi er strålende fornøyd med samarbeidet og det ferdige resultatet. Ringve Musikkmuseum retter en stor takk til Fagtrykk for godt håndverk og god service».

- Lars Erik, prosjektleder Ringve museum

🠓