Verdensarvsenteret

Verdensarvsenteret


TJENESTER:
Skilt og dekor
27. September 2019 åpnet Rørosmuseet sin nye verdensarvutstilling. Hele inngangspartiet og velkomsthallen på museet ble kraftig oppgradert i samarbeid med oss i Fagtrykk.

Verdensarvsenteret skal spre kunnskap om Røros bergstad og Circumferensen, som står på UNESCOs verdensarvliste, samt om de verdiene som stedet representerer.

Planlegging

Vi i Fagtrykk hadde vår første befaring og planleggingsmøte sammen med Rørosmuseet allerede tidlig på våren 2019. Å være på befaring er viktig for oss, fordi det lar oss forstå kunden og det vi tenker på som det egentlige oppdraget. Det vi i Fagtrykk rent praktisk skal gjøre, er å levere trykk av høy kvalitet, men det egentlige oppdraget er å hjelpe kunden med å formidle en historie. Rørosmuseet var en dyktig oppdragsgiver som var tydelig på hva de ønsket.

Når vi i Fagtrykk er så heldige å få være med på et slikt oppdrag, er det mye vi skal vurdere faglig. Noen stikkord er bærekraft, materialvalg, funksjon og levetid.

Praktisk gjennomføring

Et naturlig neste steg for oss er derfor å lage prøvetrykk på ulike materialer, og med ulike farge-valører. Å få håndfaste prøver er alltid sannhetens øyeblikk: Det som ser stilig ut på en skjerm, trenger ikke nødvendigvis å bli så stilig når det er et ferdig produkt. Djevelen ligger i detaljene, som det heter, så i denne runden oppdager vi de små finurlighetene som avgjør alt. Vi vurderer prøvene sammen med kunden, og blir enige om hvordan vi skal gå frem.Når alt er testet og klart, handler resten om logistikk. Vi skal planlegge en produksjon der vi er én brikke i et større puslespill med flere leverandører til museet. Jo bedre planlegging, desto bedre resultat.

Vi fikk produsert finérplater hos Os trekultur AS. De leverer varer av ypperste kvalitet, og vi gjør hva vi kan for å levere et like godt trykk. Monteringen ble utført av Rørosmuseet selv. Det endelige resultatet ble vi svært fornøyde med.

Vi anbefaler på det varmeste å ta turen til Rørosmuseet, ikke bare for å se verdensarvutstillingen, men hele museet. Vi i Fagtrykk er stolte over å ha kunnet bidra med vårt, og ser tilbake på et veldig lærerikt og spennende arbeid.

🠓